Illatos otthonod legyen a saját terapeutád

Megérkezik az ősz, lehűl a levegő, a gyerekek ismét közösségbe kerülnek, mi visszatérünk a munkahelyünkre, ahol a vizesblokkokban és a közösségi terekben számtalan baktériummal, vírussal, fertőzéssel találkozhatunk.

Sajnos ezeket a kórokozókat hazavisszük, ott átadjuk egymásnak, keverednek és szépen végigfertőzzük a környezetünket.

Ismerjük ezt az élethelyzetet, ezért fontosnak tartjuk, hogy a munkahelyen is és otthon is fertőtlenítsük a levegőt. Az aromaterápiával otthonunk harmonikus, friss lesz, a levegőbe kerülő molekulák pedig észrevétlenül fejtik ki immunerősítő hatásukat.

Sokan gondolják a prevenció elcsépelt dolog, viszont egy diffúzor segítségével elkerülheted a szintetikus illatosítókat, amik fejfájást és hányingert okozhatnak és a természetes immunerősítés olyan könnyedén és észrevétlenül épülhet be az életünkben, mint a lélegzetvétel.

Mit kell ahhoz tenned, ha úgy döntesz, hogy az aromaterápiát hívod segítségül immunrendszered fitten tartásához?

Párologtatni! Az immunrendszer erősítésének érdekében szeptembertől májusig, amikor a bacik vadásznak ránk.

Ehhez csupán két dologra van szükséged:

  • 100% tisztaságú, terápiás minőségű, kemotípus szerint bevizsgált illóolajra
  • és egy jó minőségű elektromos párologtatóra, más néven diffúzorra

Milyen a jó diffúzor?

Eszedbe juthat, igen láttam már azokat a szépen világító vázákat, azonban egy megbízható diffúzor kiválasztása ennél sokkal bonyolultabb feladat. A következő kérdéseket érdemes feltenni Magunknak a praktikus és eredményes diffúzor-választás előtt:

bg_image
  • Mekkora térben fogom használni?
  • Milyen gyakorisággal fog működni a készülék?
  • Ki lesz a felelőse, aki üzemben- és karbantartja?
  • Milyen anyagból álljon a diffúzor?
  • Mekkora a diffúzor? El fog férni a kiszemelt polcon?

Higgyétek el, számtalan diffúzort kipróbáltunk széles árkategóriában és majd egy évbe telt, mire a paletta véglegesedett. Csak a kiválóan teljesítő diffúzorok maradhattak a versenyben.

DIFFÚZOROK

A diffúzorok, más néven elektromos párologtatók az illóolajok légtérbe juttatásának a legkorszerűbb, mindenki számára könnyedén elérhető módja. A hálózatról működtethető teljesen biztonságos készülék ultrahang segítségével juttatja a légtérbe az illóolajmolekulákat, amelyek aztán a légzéssel áramlanak a szervezetbe. Megkülönböztetünk vizes, illetve száraz diffúzorokat. Abban különböznek, hogy szükséges-e víz az illóolaj levegőbe juttatásához. A hatás a kiválasztott illóolajtól függ, ami lehet nyugtató, élénkítő, fertőtlenítő, koncentrációfokozó, szorongásoldó.

Vizes diffúzor esetén az ultrahang segítségével jutnak a környezetbe a – tartályába helyezett vízzel együtt – az illóolajmolekulák. Száraz levegő esetén nagyon javasolt.

Nagyobb élettér – osztályterem, óvodai csoportszoba, váróterem, nappali, stb. – biztonságos párologtatására megnövekedett teljesítményre lesz szükség. Kevés modellt találni a piacon, ami ezt ígéri. Sajnos azok közül sem mindegyik váltotta be a hozzáfűzött elvárásainkat. Több modell egy éves használat után feladta a küzdelmet.

És aki nagyban gondolkodik? A legkényelmesebb használatot a száraz diffúzorok jelentik. Tartályába csupán az illóolajat kell belecsepegtetni, a vizet kihagyjuk. A nedvesebb légterű szobákba kifejezetten ezt javasoljuk! A diffúzió erőssége szabályozható a harmonikus és kiegyensúlyozó, cseppet sem tolakodó fényjáték mellett. Anyaga csakis természetes: üveg és fa.

Nagy, akár 100nm helyiségben is eredményesen alkalmazható, így kiváló nappaliba, váróba, óvodai csoportszobákba, osztálytermekbe, rendelőkbe, ügyfélterek fertőtlenítésére akár citrom illóolajjal (BO száraz diffúzor).

A száraz difffúzor nálunk az aromaterápia Királynője.

Rengeteget ülsz autóban és ott is lemondanál a szintetikus illatosítókról?

Erre is van egy elegáns megoldásunk!

bg_image

Akik az otthonukban már természetes, terápiás illóolajokat használtak, azok az autó illatosítását sem szeretnék szintetikus illatokkal megoldani. Sokszor ilyenkor jöttek rá ismerőseink, hogy a fejfájást a szintetikus, túlzó illat okozza.

A kívánságot teljesítettük: az autós illatosító klipsszel magaddal viheted a kiszemelt prémium illatot! Mostantól az illóolajat már az autóban is élvezheted! A rozsdamentes acélból készült csodás modern modellek filcbetéttel vannak ellátva. Mandarint, levendulát ne használj, mert álmosítani fog!

(A borsmenta illóolaj használata kerülendő, ha 6 év alatti gyermek, várandós, esetleg magas vérnyomású személy tartózkodik az autóban!)

Az illóolajokat nem csak autós klipsz segítségével viheted magaddal, hanem csodálatosan különleges ékszerek segítségével is. Ez, a kizárólag a HerbaTherapy által megálmodott lávadrágakő kollekció azért különleges, mivel az illatosítható lávakövek mellett drágakövekrubin, smaragd, kianit – is találhatók. A kedvenc illatodat a lávakőre kell csepegtetni és bámulatosan hosszantartó illatát napokig élvezheted!

És hol vegyél megbízható diffúzort?

Nem javaslunk diffúzort vásárolni olyan helyről, ahol sok kütyü mellett az illóolaj diffúzor egy sokadik termék.

Ahol nincs a termék mögött egy szakértő, aki kérdés esetén megfelelő iránymutatást tudna adni.

Ott, ahol nem árulnak kemotípus szerint bevizsgált, 100% tisztaságú, terápiás minőségű természetes illóolajat, kétségünk támadhat: az aromaterápiával nem elég magas szinten és elsődlegesen foglalkozó szaküzletről van szó.

Azért javasoljuk a szaktudást birtokló aromaterápiás szaküzleteket, mert ott a megfelelő minőségű diffúzor mellé biztonságos illóolaj is választható. Kerüljük a hígított, rossz minőségű, szintetikus anyagokat (is) tartalmazó illatolajokat!

bg_image

A HerbaTherapy webshopban található diffúzorok sem működtethetők megfelelően a silány minőségű készítményekkel. Amellett, hogy a szervezetre káros anyagok juthatnak a levegőbe, s az aromadiffúzor sokkal hamarabb eldugulhat, elromolhat.

Nincs annál feleslegesebb kiadás, bosszúság és csalódás, mint silány minőségű terméket vásárolni, ami nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük