Aromamécses, aromalámpa, diffúzor: 3 hasznos tipp a megfelelő választáshoz!

aromamécses aromalámpa diffúzor

Miért érdemes illóolajokat párologtatni? Egészségmegőrzés céljából vagy a hangulata miatt? Akár lehet mindkettő is – azonban mi, a HerbaTherapy-nál az illóolajokat és az aromaterápiát terápiás célokra használjuk.

Végeredményben az egészségünk megőrzése az elmúlt időszakban még fontosabb lett, nem igaz? Sokan szeretjük az aromalámpákat a klasszikus mécseseket, amik a lakás pompás díszei lehetnek, az már nem mindegy milyen növényi szert alkalmazunk benne.

Amit igazán szeretnénk kiemelni, hogy egy aromamécses, lámpa, vagy aromadiffúzor használata terápiás illóolajokkal a helyiségben lévő összes jelenlévőre hat, így nem mindegy mit alkalmazunk öngyógyításra és mit használunk vendégváráskor.

Aromamécses

Az első aromaterápiás tapasztalata talán mindegyikőnknek a klasszikus gyertyafénnyel pislákoló kerámia mécsessel van. Leggyakoribb kérdés, hogy ezekben is lehet terápiás minőségű illóolajat használni? A válasz igen, de néhány szabályt be kell tartani, mert balesetveszélyes.

  • A mécses használatát nem ajánljuk olyan lakásba, ahol 6 év alatti kisgyerek, vagy kisállat tartózkodik, bármilyen magasra is tesszük, hidd el, előbb-utóbb le fog esni. 
  • Manapság kapható trendi mécsesek víztartálya sok esetben kicsi ezért figyelni kell a folyamatos pótlásra, mert a mécses nem fog magától elaludni, ha elfogyott a víz. Ha elfelejtettük és a mécses még nem égett le, a kerámia felforrósodik, elpattanhat, a túlforrósodott illóolaj égésveszélyes. 
  • Sajnos a hidegen sajtolt citrusok használatát mellőznöd kell, mert a benne található molekulák, anyagok a mécses által termelt magas hő miatt sérülhetnek.

Teamécses alkalmazása kiváló illatos segítő lehet egy tanácsadói beszélgetésen, konzultáción, este egy könyv olvasásánál, a tea szürcsölése mellett, amikor dolgunk végeztével az aromamécsesben lévő gyertyát elfújjuk és biztonságba helyezzük. 

Aromalámpa

Az aromamécsesek trendi, továbbfejlesztett változata. A gyönyörű kerámia vázat egy kis izzó világítja be meleg fényével, és ez az izzó melegíti fel a kerámia víztartályt, viszont csak maximum 50 C fokig.

A kerámia aromalámpák nagyon hangulatosak, alkalmasak arra, hogy terápiás molekulákat juttassanak a levegőbe. Biztonságos, nem kell attól tartani, hogy a kerámia túlmelegszik, vagy az illóolaj sérül.

A HerbaTherapy aromalámpái igazi ékkövek, fényerősségük állítható, alkalmas a használatuk egy film nézése közben, vagy olvasáshoz. Kifejezetten hálószobába ajánljuk, mi az éjjeli lámpáinkat már lecseréltük.

Az aromalámpa használatakor víz ugyanúgy szükséges, mint az aromamécsesnél csak jóval kevesebb.

Vizes aromadiffúzor

Az elmúlt évek slágere, de miért is?

A víztartályban lévő illóolajcseppeket ultrahangos technológiával porlasztja a kis gépünk, mindezt látványos gőzkiáramlás kíséretében. Azok számára kifejezetten biztonságos, akik családjában van kisgyerek. Az aromamécsesnél fennáll a veszélye, hogy a forró vízzel és illóolajjal teli tartályt magára borítja, az aroma diffúzor esetében ilyennel nem kell számolnod, ha gyerkőc magára borítja, rántja maximum vizes és illatos lesz. 

Az ultrahangos diffúzorok az illóolajmolekulák levegőbe juttatásának modern, praktikus és hatékony módja, mert a párologtatás egyenletes és nem termel hőt. A diffúzor a vizet és az illóolajat mikromolekulákká porlasztja szét és az egymáshoz tapadt víz és illóolaj molekulákat juttatja a levegőbe. Sokan emiatt nem érzik erősnek az illatot. Ilyenkor azt szoktuk javasolni, hogy az alkalmazott cseppszámot emeljétek meg 15-20 cseppre.

Mi nem teszünk különbséget aközött, hogy a diffúzort illatosításra vagy terápiás célra használod: a minőséget nem lehet kikerülni, mert attól függetlenül, hogy miért használod az illóolajokat a belélegzett illóolaj a tüdődbe, az agyadba és ezáltal a véráramba kerül. 

Száraz diffúzor

Aromaterápia szempontjából a leghatásosabb technika, aki kifejezetten terápiás célra szánja ezt válassza. Használatához nem szükséges víz, a készülék az illóolajat porlasztja, egy kis üvegkapillárison keresztül, levegő segítségével. Egy kis üvegcsövön keresztül szívja fel a diffúzor az illóolajat, amit a beszívott levegő hozzáprésel az üvegfalhoz és mikrorészecskékre porlasztja, így a molekulák hígítatlanul víz nélkül, magas koncentrációban kerülnek a levegőbe. 

A száraz diffúzorok hátránya sajnos, hogy a technológia drága és az illóolajok hígítatlan porlasztása vibrálással járhat, aminek csökkentését a motorszigetelés biztosítja. 

Ezt ellensúlyozza, hogy 100nm-t is képes ellátni és tartós illatot, terápiás hatást biztosít. Méltán a diffúzorok Királynője.

száraz diffúzor

Bármelyik megoldást választod, elektromos aromalámpád, mécsesed, diffúzorod akkor lesz megbízható és hosszú életű, ha a leírásnak megfelelően, rendszeresen takarítod, tisztán tartod.

További hasznos tippekért, egyedi kedvezményekért iratkozz fel hírlevelünkre, és értesülj elsőként az újdonságokról 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük