Miben rejlik egy száraz diffúzor ereje?

száraz diffúzor

Szerencsére egyre többen vannak, akik tudatosan használnak illóolajokat, növényi olajokat, hisznek a természet gyógyító kincseiben és házi patikájuknak stabil részeivé váltak az illóolajok. A professzionális felhasználók már a száraz diffúzoroka is ismerik.

Legyen szó betegségmegelőzésről, azaz prevencióról, vagy specifikus problémára adott célzott terápiáról, a tudomány már nagyon régóta vizsgálja az illóolajok hatásmechanizmusát, hatásosságuk tudományosan bizonyított, sőt a hagyományos gyógyszerek majd 2/3-a is növényi alapú. 

Ha tehát ezt a cikket olvasod biztosan hallottál már az aromaterápia jótékony hatásáról, talán már alkalmazod is azt. Az aromaterápia manapság egyik legismertebb és legbiztonságásabb formája az illóolajok párologtatása, az aromadiffúzor használata.

Tudtad, hogy több klinikai vizsgálat is alátámasztja, hogy a belélegzett illóolajokban található molekulák kb. 5%-a jut el az agyba, és 95%-a a tüdőbe?

Mire érdemes figyelni, ha diffúzort szeretnénk vásárolni?

Sokszor hangoztatjuk, hogy diffúzor vásárlásánál mit érdemes szem előtt tartani, hogyan válassz olyan diffúzort, ami évekig segíthet téged és családodat. 

Íme, egy rövid összefoglaló egy kiváló aromadiffúzor kritériumairól:

 • A készülék magas minőségű, motorja nagy kapacitású legyen, hiszen fontos, hogy a diffúzor ne csak a vizet, de az illóolajat is elporlassza
 • Fontos, hogy olyan helyről vásárolj, ahol könnyen tudod a garanciát érvényesíteni (minden HerbaTherapy diffúzorra 1 éves garanciát biztosítunk)
 • Semmiképpen se melegedjen a diffúzor
 • Nézzük meg a felhasznált alapanyagok minőségét, nagyon bosszantó tud lenni, ha a silány anyagminőség miatt a diffúzor besárgul vagy elreped vagy éppen be sem indul, esetleg néhány hónapos használat után meghibásodik
 • Az a diffúzor, ami mellé víz, pára, nedvesség csapódik le, biztosan nem működik megfelelően

A diffúzoroknak kettő nagy típusa létezik: a száraz és vizes diffúzorok

A vizes aromadiffúzorok igen közkedveltek és a többség ezt ismeri.  Ebben az esetben a készülék használatához víz szükséges, amibe belecseppentjük az illóolajat, és a diffúzor ezt a folyadékot porlasztja a levegőbe.

Megnézem a vizes diffúzorokat Megnézem a vizes diffúzorokat

Az aromaterápia királynőjének a száraz diffúziót szokás nevezni, és ez a megtisztelő megnevezés nem alaptalan. 

Mutasd a száraz diffúzorokat Mutasd a száraz diffúzorokat

Miben más egy száraz diffúzor és kinek ajánljuk?

 • A száraz diffúzorok teljesen más technológiai alapon működnek, így használatukhoz nem szükséges a víz. Sőt! Víz használata kifejezetten tilos. 
 • Azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik illóolajat kifejezetten terápiás céllal vagy nagyobb légtérben (50-100 m²) használnak.
 • Kifejezetten ajánljuk kineziológusoknak, masszőröknek, reflexológusoknak, pszichológusoknak, coachoknak, mentális segítőknek, de kiváló választás lehet az orvosi rendelőkbe is.

Ha a fenti állítások igazak rád, akkor számodra a száraz diffúzor családunk legújabb tagja, a JULIA  száraz diffúzor a legoptimálisabb megoldás. Elegáns, modern száraz diffúzor, amely tartós és intenzív illatot biztosít otthonodban, mindezt kompromisszumok nélkül.

Mi szól mellette és ellene?

Száraz diffúzor előnyei:

 • az illóolajok aromái és terápiás előnyei garantáltan megmaradnak a száraz diffúzor használatánál
 • intenzív illóolaj párologtatásra képes, kiváló hatásmechanizmusa miatt 100 m²-es tér nagyságig ajánlott
 • innovatív technológia, ami az illóolajokat olyan mikronagyságra porlasztja víz segítsége nélkül, ami belélegezhető

Száraz diffúzor hátrányai:

 • az illóolajok önmagában való porlasztása erős motort igényel, ezért a száraz diffúzorok enyhén vibrálnak, ami kis zúgó zajjal jár, ez viszont igen kicsi kompromisszum a hatékonyság érdekében
 • a technológia nem olcsó, ez a diffúzorok árában is megmutatkozik, de az egészségügyi előnye kimagasló

Milyen hatásmechanizmussal működik pontosan egy száraz diffúzor?

A Venturi-elv és Bernoullis- törvény érvényesül a száraz diffúzorok esetében.

Folyadékdinamika elvén a levegő egy vékony üvegcsőbe tódul, a nyomás lecsökken és a nyomáskülönbség miatt az üvegcsőben lévő illóolaj elkezd felfele áramlani. A nyomás alatt lévő levegő az illóolajat az üvegcső oldalának „csapja” és mikrorészecskékké töri, majd a részecske kikerül a levegőbe. 

A nagyobb el nem porlasztott részecskék visszatérnek a diffúzor aljára és a folyamat kezdődik elölről, amíg az adagolt illóolaj el nem fogy. 

Ebben az eljárásban nincs szükség vízre, így nem hígítja az illóolajat, illetve nincs szükség hőre, az illóolaj kémiai szerkezete nem változik. Száraz diffúzor esetén sokak számára fontos, hogy az illóolaj soha nem találkozik műanyaggal. Az illóolajok természetes állapotukban jutnak el hozzád, így a legoptimálisabb körülmények között élvezheted terápiás előnyüket.

Milyen illóolajat válassz?

A diffúzorok hosszú élettartama és egészséged megőrzése érdekében a készülékeket csakis biztonságos, terápiás minőségű illóolajjal használd. Kerüld a szintetikus, hamisított és higított illóolajokat!

illóolajok száraz diffúzorhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük