Mirtusz illóolaj – Myrtus communis

4 350 Ft

5 ml

Örökzöld kicsi fa vagy cserje, amely a mediterrán vidékeken őshonos. Kifejezetten jól érzi magát Korzika kopár szigetén, az onnan származó illóolaj „zöld-mirtusz” néven vált ismertté. Ez az illóolaj kifejezetten gazdag myrtenil-acetátban / linaloolban. Sokoldalúan felhasználható: kozmetikai ipar, ételízesítésre, gyógyszeripar egyaránt alkalmazza; parfümökben és after shave-ek összetevőiben is megtalálható.

A görög-római mitológiában Aphrodité, illetve Vénusz szent fája, a szenvedélyes szerelem, a hűség és a termékenység jelképe volt. Szakrális értelemben a tüdő, és a szabadság, a szárnyalás illóolaja.

Tisserand & Young max. 1,9%-os töménységű dermális (bőrön történő) hígítást javasol.

A termék megvásárlásával 218 hűségpontot kaphatsz. Ez a pontmennyiség 218 Ft kedvezményt biztosít neked a következő vásárlásodból.
Cikkszám: HT-001040005 Kategóriák: ,